Koffie over datum? Geen probleem

Koffie over datum? Geen probleem

Op bijna elk product staan een ten minste houdbaar tot datum. Dit is door de overheid verplicht om consumenten geen bedorven voedsel te laten nuttigen. Maar veel producten hebben dit helemaal niet nodig, omdat ze een veel langere houdbaarheidsdatum hebben dan op de verpakking wordt aangeven. Zo ook koffie. Koffie is vaak zelfs nog maanden goed na de verlopen tht-datum. We nemen de tht-datum op koffie dan ook veel te serieus.

De Europese regering is het eens, de houdbaarheidsdatum op koffie moet verdwinen. Dit initiatief komt uit Nederland en Zweden. Veel producten, zoals mayonaise, pindakaas en hagelslag zijn vaak nog twee of meer maanden houdbaar na de tht-datum. Bij koffie gaat dit zelfs nog een stapje verder, dit kan nog enkele jaren na de houdbaarheidsdatum gebruikt en gedronken worden. Koffie is immers veel te lekker om weg te gooien, toch?
Maak je geen zorgen, ook als je niet zo veel koffie drinkt, kun je nu dus prima een grotere verpakking kopen. Zorg dat je de koffie luchtdicht op een donkere, koele en droge plek bewaart, om zo lang mogelijk de beste kwaliteit te bewaren. Bestel gerust een kilo Bonomi Blu, 100% arabica bonen, of de heerlijke chocolade-achtige Bossanova.

Onze toppers!

 • Bonomi Koffie Cadeau-set

  0 out of 5
  9,95
 • Proef Bonomi Blu

  0 out of 5
  1,99
 • Bonomi Bossanova 1kg – 100% Robusta

  0 out of 5

  Een premium koffie uit de regenwouden van Brazilië, met de rijke smaak van het Braziliaanse carnaval en een heerlijke nootachtige afdronk. Heerlijk krachtig, vol van smaak maar zeker niet bitter!

  15,95

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *