Bakje leut? Lekker. Het lijkt heel simpel natuurlijk het zetten van een bakje koffie, maar voordat de koffie in jouw kopje zit heeft het al een behoorlijke afstand afgelegd. De eerste fase in een bakje koffie is natuurlijk de Koffieboon. Er zijn ongeveer 60 verschillende soorten bonen waarvan eigenlijk 2 zich maar lenen voor consumptie. Waarschijnlijk klinken de termen Arabica en Robusta jou als koffieliefhebber bekend in de oren, maar wat is nou het verschil tussen beide bonen?
Robusta Koffie
De Robusta boon geeft een krachtige en bittere smaak. De Robusta boon groeit makkelijker dan de Arabica boon in verschillende klimaten. De boon komt dan ook voornamelijk uit Zuid-Amerika waar de Arabica boon juist vaak uit Midden Afrika en Azië komt. De Robusta boon bevat meer Cafeïne waardoor je vaak net een beetje extra energie uit je werkdag kunt halen. Een goede kop Robusta koffie houd je dus scherp en wakker!
Arabica Koffie
Arabica koffie is de populairste in zijn soort. De Arabica koffie is namelijk de meest gedronken koffie in de wereld. Op de huidige markt heeft de boon 70% van de koffiemarkt in handen. Het grote verschil tussen beide bonen is naast dat de Arabica boon op grote hoogte (1500 meter) groeit, de smaak tussen beide. Waar de Robusta koffie juist erg sterk en bitter kan smaken is de Arabica koffie juist een milde en zachte koffie.
Melange van Arabica en Robusta
De koffiebonen kunnen heel goed met elkaar gemengd worden. We noemen dit ook wel een blend. Dat is namelijk een mengeling van verschillende bonen door elkaar heen. Het samenvoegen van de Arabica en Robusta boon zorgt voor zowel een zachte als opwekkend bakje koffie.
Bonomi
Ben je ook benieuwd naar onze Arabica en Robusta koffie? Of wil je juist een lekkere melange maken van deze beide bonen. Neem dan snel een kijkje in onze koffiewinkel.
Check voor meer leuke feitjes ook eens onze Instagram of Facebook pagina.