Jouw koffiekeuze
✅ Koffiebonen rechtstreeks uit Italië  ✅ Gratis verzending boven €50  ✅ Veilig betalen met iDeal  ✅ Van Robusta tot Arabica  ✅ Premium & 100% fairtrade

Is koffie gezond?

Veel Nederlanders kunnen niet meer zonder: een kopje koffie bij het ontbijt, gedurende de dag of ’s avonds na het avondeten. Sommige mensen gaan voor de cafeïneboost om wakker te worden of te blijven, terwijl anderen het puur drinken voor de smaak. Wat de reden ook is, wij Nederlanders genieten ervan. Toch gaat de volgende vraag nog regelmatig rond: Is koffie nu eigenlijk gezond?

Voordelen van cafeïne

Koffie bevat van nature de stof cafeïne. De precieze hoeveelheid die in een kopje koffie zit, hangt af van het type koffie, van de sterkte en van de grootte van de kop. Een gemiddelde mok filterkoffie bevat ongeveer 85 mg cafeïne. Wanneer je hier 1 à 2 per dag van drinkt, heeft dit al positieve effecten op je lichaam en je humeur. Het meest bekende voordeel van cafeïne is het stimulerende effect, wat ervoor zorgt dat je wakker blijft. De stof kan echter ook zorgen voor een verhoogde concentratie, alertheid en een verbeterd geheugen. Koffie maakt je dus slim!

Mythes en feiten over koffie

De cafeïne in koffie levert dus veel voordelen, maar zijn er ook nadelen verbonden aan het drinken van dit ‘bruine goud’? Er gaan een aantal verhalen rond over de nadelige effecten van koffie. De volgende mythes helpen we graag voor je de wereld uit:

  1. Koffie droogt uit. Het is waar dat het drinken van een kopje koffie de werking van je nieren stimuleert, maar een kop koffie levert je net zoveel vocht als het drinken van een glas water.
  2. Koffie geeft een verhoogt risico op kanker. De drank bevat een aantal stoffen die kankerverwekkend zouden kunnen zijn, maar deze zijn in dermate kleine hoeveelheden aanwezig dat de gemiddelde koffiedrinker hier geen last van heeft. Sterker nog, het drinken van koffie verlaagt juist het risico op hartziekten, beroertes en diabetes type 2!
  3. Koffie zorgt voor rusteloosheid, hartkloppingen en andere klachten. Het is waar dat te veel cafeïne deze effecten kan hebben, maar de gemiddelde Nederlander merkt pas iets wanneer hij meer dan 5 koppen koffie per dag drinkt.

Verbeter jouw gezondheid met een kop koffie

Goed nieuws dus; koffie is gezond! Ook jij kunt onbezorgd genieten van verschillende soorten heerlijke koffie, zoals de Bonomi Blu Arabica of de Nespresso cups. Liever toch geen cafeïne? Ga dan voor de heerlijke Bonomi Decaf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis verzending

Gratis bezorging vanaf €50

Betaal veilig

Betaal veilig via iDEAL, Creditcard, Bancontact of Paypal.

Koffiehulplijn

We staan voor je klaar om je te voorzien van persoonlijk advies.

De waardering van bonomi-koffie.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 32 reviews.
Kan ik je ergens mee helpen?