Jouw koffiekeuze

Minder cafeïne, zelfde smaak

Als mensen de keuze krijgen tussen ‘gewone’ koffie en de zogenaamde cafeïnevrije koffie, kiezen ze al gauw voor een normaal bakje koffie maar waarom zou je niet gewoon koffie drinken met minder cafeïne? Dat is dan vaak onder het mom dat decaf koffie niet hetzeldfe is als ‘echte’ koffie en dat het dan ook minder goed smaakt.
Maar wist je dat ook decaf koffie lekker kan zijn?

Decaf koffie is niet cafeïnevrij, want echt cafeïnevrije koffie bestaat helaas niet. Er blijft namelijk altijd wel wat cafeïne in de koffie zitten, maar in de decaf variant zit wel minder cafeïne dan in gewone koffie. Gemiddeld zit er in een espresso zo’n 130 milligram cafeïne, terwijl dat in decaf koffie vaak maar een paar milligram cafeïne is. Dat scheelt dus behoorlijk!

Decaf koffie heeft dan ook amper tot geen invloed op de slaap of de concentratie, in tegenstelling tot gewone koffie waarbij er nog wel eens klachten van slapeloosheid of drukte in het hoofd worden vernomen, de zogenaamde ‘cafeïnerush’. Door de verwaarloosbare invloeden van decaf koffie kunnen echter ook zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven gewoon koffie drinken. Normaal worden zij juist afgeraden normale koffie te drinken, omdat dit de zwangerschap of de borstvoeding kan beïnvloeden, maar bij decaf koffie gebeurt dat door de kleinere hoeveelheid cafeïne niet.

Decaf koffie heeft dus minder nare effecten, maar het beste is nog dat het de smaak van ‘echte’ koffie gewoon behoudt!

Bij Bonomi wordt voor het branden de cafeïne uit de koffie gehaald, totdat er een minimum hoeveelheid cafeïne over blijft. Dit wordt gedaan met organische oplosmiddelen, die de cafeïnedeeltjes uit de koffie zeven. Deze middelen verdwijnen vervolgens zelf ook, en wat achterblijft verdwijnt tijdens het branden van de koffie, waardoor je niks van deze middelen merkt.
Dit alles doet zeker geen afbreuk aan de fantastische smaakmelanges van Bonomi. Deze koffie is gegarandeerd net zo lekker en bijzonder als onze andere blends. Maar dan met minder cafeïne.

Liever een andere smaak? Check ons gehele assortiment in onze webshop.

Check voor meer leuke feitjes ook eens onze Instagram of Facebook pagina.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gratis verzending

Gratis bezorging vanaf €50

Betaal veilig

Betaal veilig via iDEAL, Creditcard, Bancontact of Paypal.

Koffiehulplijn

We staan voor je klaar om je te voorzien van persoonlijk advies.

De waardering van bonomi-koffie.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 27 reviews.