Jouw koffiekeuze
✅ Koffiebonen rechtstreeks uit Italië  ✅ Gratis verzending boven €50  ✅ Veilig betalen met iDeal  ✅ Van Robusta tot Arabica  ✅ Premium & 100% fairtrade

Minder cafeïne, zelfde smaak

Als mensen de keuze krijgen tussen ‘gewone’ koffie en de cafeïnevrije koffie, kiezen ze al gauw voor een normaal bakje koffie. Waarom zou je niet gewoon koffie drinken met minder cafeïne? Dat is dan vaak onder het mom dat decaf koffie niet hetzeldfe is als ‘echte’ koffie. De smaak is minder goed denkt men. Maar wist je dat ook decaf koffie lekker kan zijn?

Cafeïnevrije koffie bestaat niet

Decaf koffie is niet cafeïnevrij, want echt cafeïnevrije koffie bestaat helaas niet. Er blijft namelijk altijd wel wat cafeïne in de koffie zitten, maar in de decaf variant zit wel minder cafeïne dan in gewone koffie. Gemiddeld zit er in een espresso zo’n 130 milligram cafeïne, terwijl dat in decaf koffie vaak maar een paar milligram cafeïne is. Dat scheelt dus behoorlijk maar helemaal cafeïnevrij is het nooit.

Cafeïnevrije koffie en lekker slapen

Decaf koffie heeft dan ook amper tot geen invloed op de slaap of de concentratie. Gewone koffie daarentegen geeftnog wel eens klachten van slapeloosheid of drukte in het hoofd (zogenaamde ‘cafeïnerush’). Door de verwaarloosbare invloeden van decaf koffie kunnen ook zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven gewoon koffie drinken. Normaal worden zij juist afgeraden normale koffie te drinken, omdat dit de zwangerschap of de borstvoeding kan beïnvloeden, maar bij decaf koffie gebeurt dat door de kleinere hoeveelheid cafeïne niet. Decaf koffie heeft dus minder nare effecten, maar het beste is nog dat het de smaak van ‘echte’ koffie gewoon behoudt!

Bij Bonomi wordt voor het branden de cafeïne uit de koffie gehaald, totdat er een minimum hoeveelheid cafeïne over blijft. Dit wordt gedaan met organische oplosmiddelen, die de cafeïnedeeltjes uit de koffie zeven. Deze middelen verdwijnen vervolgens zelf ook, en wat achterblijft verdwijnt tijdens het branden van de koffie, waardoor je niks van deze middelen merkt.
Dit alles doet zeker geen afbreuk aan de fantastische smaakmelanges van Bonomi. Deze koffie is gegarandeerd net zo lekker en bijzonder als onze andere blends. Maar dan met minder cafeïne.

Liever een andere smaak? Check ons gehele assortiment in onze webshop.

Check voor meer leuke feitjes ook eens onze Instagram of Facebook pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis verzending

Gratis bezorging vanaf €50

Betaal veilig

Betaal veilig via iDEAL, Creditcard, Bancontact of Paypal.

Koffiehulplijn

We staan voor je klaar om je te voorzien van persoonlijk advies.

De waardering van bonomi-koffie.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 32 reviews.
Kan ik je ergens mee helpen?