Jouw koffiekeuze
✅ Koffiebonen rechtstreeks uit Italië  ✅ Gratis verzending boven €50  ✅ Veilig betalen met iDeal  ✅ Van Robusta tot Arabica  ✅ Premium & 100% fairtrade
caffe koffiebonen

Robusta Koffie

De Robusta koffiebonen verschillen erg van de Arabica. De Robusta koffiebonen zijn wat krachtiger van smaak. De bonen zijn goedkoper, echter de productie bedraagt maar zo’n 30% van de totale wereldproductie aan koffiebonen. Dit komt door de stevige smaak die niet overal even geliefd is in de koffiewereld. Daarom worden de Robusta koffiebonen veelal gebruikt in melanges, waar de smaak wel goed tot zijn recht komt.

Geschiedenis en verbouwing van Robusta koffiebonen

Doordat in de 19e eeuw veel plantages voor het produceren van Arabica koffiebonen door de roestziekte waren geveld werden deze vervangen door Robusta bomen. Dit omdat de Robusta koffiebonen minder vatbaar zijn voor plantenziekten. Bovendien leveren de bomen een grotere oogst op, waardoor de Robusta koffiebonen goedkoper te produceren zijn dan Arabica koffiebonen.

De Baganda en andere Oegandese stammen teelden deze koffie lang voor de ontdekking door Europese ontdekkingsreizigers en gebruikten de koffiebonen om op te kauwen. Ook werden de bessen gekookt en gedroogd. Sinds 1900 zijn de Robusta koffiebonen over de hele wereld verspreid. Belangrijke teeltgebieden liggen nu in tropisch Afrika, Azië en Zuid-Amerika. De Robusta koffiebonen worden geteeld in tropische gebieden op kleine hoogten. Met een gemiddelde temperatuur van 27 graden met een nat klimaat kan de Robusta het beste groeien. De Robusta boom doet er ongeveer 10 maanden over om haar koffiebonen te groeien, waarna deze droog verwerkt worden.

Robusta koffiebonen in melanges

De smaak van Robusta koffiebonen is stevig. De melanges met Arabica koffiebonen maakt dat de smaak van de Robusta beter tot zijn recht komt. De Robusta koffie bonen worden veelal gebruikt in melanges voor Italiaanse koffie en instantkoffie. Doordat de Robusta koffiebonen wat zoeter en minder vettig zijn dan de Arabica koffiebonen wordt de Robusta vaak gebruikt om een melange wat meet pit te geven. Een melange van ongeveer vijf procent Robusta koffiebonen zorgt voor een mooie crèmelaag op de koffie en espressovarianten en houden melk en melkschuim beter vast in dranken zoals cappuccino of latte macchiato.

Bij Bonomi Koffie maken we alleen gebruik van de beste Robusta koffiebonen in combinatie met een Italiaanse blend en branding. Zo heeft u de beschikking over de lekkerste Robusta koffiebonen voor de lekkerste koffie. Bonomi Koffie maakt van koffie een belevenis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis verzending

Gratis bezorging vanaf €50

Betaal veilig

Betaal veilig via iDEAL, Creditcard, Bancontact of Paypal.

Koffiehulplijn

We staan voor je klaar om je te voorzien van persoonlijk advies.

De waardering van bonomi-koffie.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 32 reviews.
Kan ik je ergens mee helpen?