Jouw koffiekeuze
✅ Koffiebonen rechtstreeks uit Italië  ✅ Gratis verzending boven €50  ✅ Veilig betalen met iDeal  ✅ Van Robusta tot Arabica  ✅ Premium & 100% fairtrade
Bonomi koffie barista

Un caffè, per favore

“Un caffè, per favore”, is het zinnetje dat de Italiaanse barista de hele dag door hoort. De Italianen drinken hun koffie vaak staand aan de bar. Nergens in de wereld nemen ze koffiedrinken zo serieus als in Italië. Het is een onderdeel van hun leven.

Begin de dag

Het begin van de dag starten de Italianen vaak met een cappuccino, een shot espresso met een laag melk en een centimeter melkschuim. “Maar cappuccino is toch not done?”, hoor ik je denken? Niets is minder waar. Cappuccino drink je juist voor het ontbijt, omdat je op een lege maag vaak last krijgt van de sterke espresso. De cappuccino wordt vaak gecombineerd met een zoete croissant (cornetto), om er vervolgens tegenaan te kunnen. Op weg naar het werk, werken ze nog even snel een shot espresso naar binnen om er helemaal klaar voor te zijn!

De hele dag door

Koffie drinken de Italianen de hele dag door. En allerlei verschillende koffies kom je tegen in het land. In Milaan, waar Bonomi vandaan komt, heb je een veel zachtere koffie dan in de zuidelijke regionen van het land. Maar 1 ding is zeker, koffie drinken ze de hele dag door. Ook ’s avonds. Ben je in Italië, dan bestel je daar een “caffè”, wat we in Nederland kennen als een espresso. Wil je een grotere beker (zoals veel van ons de koffie kennen), dan bestel je een Americano.

De perfecte koffie

Met meer dan 130.000 barretjes in Italië, kun je het oprecht een koffieland noemen. De Italianen hebben de 5 m’en bedacht waarmee je de perfecte koffie kunt maken.

 1. Missione
  De missie. Genieten van elk kopje koffie. Keer op keer.
 2. Miscela
  De melange. De koffiemelange wordt zorgvuldig samengesteld uit verschillende soorten bonen. Alleen scherpe controles kunnen een continue kwaliteit garanderen.
 3. Macinadosatore
  De molen. Het afstellen van je molen is van grote invloed op je koffie. Te fijn geeft een bittere en sterkere smaak, te grof juist zuurder en minder sterk. Daarnaast is het van belang de bonen pas te malen bij gebruik, want na het malen verliezen ze heel snel veel aroma.
 4. Macchina
  De machine. De espressomachine is erg belangrijk! Hij moet een goede temperatuur geven en de juiste druk op de koffie opbouwen. Daarnaast is de doorloopsnelheid en de hoeveelheid water erg belangrijk, voor de perfecte espresso.
 5. Mano
  De meesterhand
  . Last but not least, de barista. Iemand die alles weet van koffie, de melange kent en kan sturen en die keer op keer het meest perfecte uit de koffie haalt.

Gewapende met deze informatie kun je nu een mooie melange voor jou thuis zoeken in onze webshop.

Check voor meer leuke feitjes ook eens onze Instagram of Facebook pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis verzending

Gratis bezorging vanaf €50

Betaal veilig

Betaal veilig via iDEAL, Creditcard, Bancontact of Paypal.

Koffiehulplijn

We staan voor je klaar om je te voorzien van persoonlijk advies.

De waardering van bonomi-koffie.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 32 reviews.
Kan ik je ergens mee helpen?