In Italië is ‘caffè’ iets anders dan wat wij ‘koffie’ noemen maar wat is dan precies een espresso, cappuccino of een latte?
Caffè | Espresso
De Italianen gebruiken de term espresso bijna niet. Alleen voor toeristen. Caffè is een klein bakje sterke koffie, wat gedurende de hele dag door gedronken wordt. Vaak met een glas water.
Wil je een nog meer geconcentreerd shot, bestel dan een ristretto.
Americano | Aangelengde koffie
Een americano komt in de buurt van de koffie zoals wij hem kennen. Vaak een dubbele espresso aangevuld met kokend water, om de koffie ‘slapper’ te maken.
Cappuccino
Een cappuccino bestaat voor 1/3 uit espresso (enkel shot), 1/3 uit warme melk en 1/3 uit melkschuim. De barista zet eerst een espresso en giet langzaam in het midden de warme melk. Aan het einde tikt hij de melkkan op de rand van het kopje en maakt met draaiende bewegingen de cappuccino af met het schuim. Sommigen maken er kunstwerken van, maar van ons hoeft dat niet zo :-).
Caffe Latte
Letterlijk koffie met warme melk. Bekend in Frankrijk als café au lait.
Latte Macchiato
Een glas warme melk met een shot espresso toegevoegd. Anders dan bij latte, wordt hier een shot espresso aan de melk toegevoegd.
Caffè corretto
Als je geen zin hebt in bier of wijn, probeer dan dit shotje eens. Espresso met grappa. Niet onze favoriet, maar het schijnt lekker te zijn op een koude dag!
Nu je weet wat een espresso, cappuccino en een latte is kun je met een gerust hart een mooie melange voor jou thuis uitzoeken in onze webshop.
Check voor meer leuke feitjes ook eens onze Instagram of Facebook pagina.