In koffie melanges wordt gebruik gemaakt van een combinatie aan koffiesoorten van uit de hele wereld. Zo komt een groot deel van de koffiebonen uit India. Dit heeft er mee te maken dat het klimaat in India zorgt een een bepaalde smaak. Indiaase koffie kenmerkt zich door de romige smaak en de lage zuurgraad. Daarnaast heeft het van zichzelf vaak een wat vlakke smaak. Dat is zeker niet slecht, het is slechts een kwestie van smaak. Van de verschillende Indiaase soorten koffie is de Monsooned Malabar het meest bekend. Dit komt door het unieke drogingsproces waardoor de koffie haar unieke smaak krijgt. Door dit proces verdwijnen de natuurlijke zuren waardoor er een meer aardig achtige smaken tot hun recht komen en de koffie ook meer body krijgt.
Ook in India wordt koffie in de berggebieden geteeld waar in Zuid-India ongeveer 250.000 kleine koffie boeren verantwoordelijk zijn voor het grootste gedeelte van de productie.
India produceert op het moment ongeveer 3% van de wereldwijde koffieproductie. Met name de Robusta koffie uit India wordt gezien als een premium koffiesoort door de hoge kwaliteit van produceren. Per jaar wordt er meer dan 300.000 ton koffie geproduceerd in India waarvan ongeveer 80% bestemd is voor de export met name richting Europa.
Je snapt nu waarschijnlijk wel dat en waarom koffie uit India zo enorm geliefd is en ook Bonomi maar gebruik van deze overheerlijke koffiesoort. In de melanges MACUMBA en SPECIAL BAR wordt ook gebruik gemaakt van deze heerlijke bonen en dat proef je.