Het is niet altijd duidelijk maar met dit Espresso Macchiato recept (hoe eenvoudige ook) leer jij wat een echte Espresso Macchiato voorstelt.
Mocht je in een caffe staan bestel dan gewoon een Macchiato. Het feit dat jij er een beetje anders uitziet zal mogelijk leiden tot de vraag, Espresso Macchiato? Desondanks gaat deze drank door de wereld als Macchiato, Het letterlijk betekent het een bevlekte espresso. Het zal je dan ook niets verbazen dat het recept zo makkelijk is als de naam zelf.
RECEPT ESPRESSO MACCHIATO:
- Mocht je nog geen melkschuim hebben dan maak je deze eerst. Gewoon een klein beetje voor zover dat kan.
- Als je melkschuim klaar is zet je de espresso in een mooi glas of kopje
- Je wilt nu de belletjes uit het schuim tikken terwijl je wacht tot je espresso klaar is
- Met een kleine lepel doe je wat melkschuim bovenop je espresso, hoeveelheid puur naar wens maar zeker niet teveel.
Wat je wilt bereiken is een stevig schuim dat eruit ziet als een beetje smeltend roomijs, dan heb je wel echt de perfecte caffè Macchiato. Volle koemelk werkt hiervoor het beste. Plantaardige melksoort schuimen een aanzienlijk stuk minder maar desalniettemin zeker niet minder lekker.
Veel plezier met genieten van je eigen Espresso Macchiato recept.
P.S.: Ben jij op zoek naar echt goede espresso koffie? Kijk dan gerust even hier.