Koffie verkeerd maken op basis van dit recept is best wel een verNederlandst ding want ondanks dat het in het buitenland ook wordt gemaakt zien wij dat een groot deel van de Nederlanders dit ook drinkt. In welke vorm of mate dan ook. Zowel in Frankrijk als in Italië kan je een dergelijke drank vinden. In Frankrijk heet het een café au lait en in nadere landen wordt het vaak (onterecht) als Latte verkocht. Maar wat is het nu echt? Het is koffie en daaroverheen warme melk. Niet moeilijk maar toch leggen wij het recept hieronder stap voor stap uit.
RECEPT KOFFIE VERKEERD:
- Doe wat melk in een pannetje of melkopschuimer en breng op temperatuur (niet laten koken, niet laten schuimen)
- Schenk koffie in het kopje tot ongeveer 1/3 van het kopje is gevuld (sterkte is naar smaak)
- Als de melk in het pannetje warm is giet je ook dit in het kopje zodat er 2/3 deel melk aan de koffie wordt toegevoegd
Met dit koffie verkeerd recept gaat het nooit meer verkeerd als je je oude oom op visite hebt een een ouderwetse koffie verkeerd vraagt. En hoe is dit nou anders dan een koffie met melk en schuim? Dat is nou precies het verschil, het schuim en dan spreek je over een Latte die verderop in onze blog als recept te vinden is.