Jouw koffiekeuze
✅ Koffiebonen rechtstreeks uit Italië  ✅ Gratis verzending boven €50  ✅ Veilig betalen met iDeal  ✅ Van Robusta tot Arabica  ✅ Premium & 100% fairtrade
Caffè sospeso uitgestelde koffie

Caffè sospeso – Uitgestelde koffie, wat is dat precies?

Uitgestelde koffie wat in het Italiaanse caffe sospeso wordt genoemd is een oude traditie die wereldwijd steeds meer vorm begint te krijgen. Maar wat is het precies en waarom doen wij dit eigenlijk?

Wat is uitgestelde koffie / caffè sospeso?

In de praktijk komt uitgestelde koffie neer op het bestellen van 1 koffie waarbij je er 2 afrekent. Deze tweede koffie krijg je niet maar wordt “uitgesteld” voor iemand die niet de middelen heeft voor een dagelijkse koffie.

Waar komt deze traditie vandaag?

Na de tweede wereld oorlog werd de wereld geconfronteerd met een crisis. De wereld moest weer herstellen en opnieuw opgebouwd worden. In deze tijd begon deze traditie in Napels dat klanten die het konden missen koffie bestelde en daarnaast een uitgestelde koffie betaalde. Hiermee kon het cafe die deze uitgestelde koffie betaald kreeg een andere persoon, die zich een koffie niet kon permiteren, trakteren op een goede kop espresso. Hoe mooi is dat? Soms is een klein gebaar voldoende om het verschil te maken.

Uitgestelde koffie in Nederland

In Nederland is er rond 2014 ook een inititief geweest om “Uitgestelde koffie” te introduceren en ondanks dat die in het begin lekker liep zien wij nu dat het initiatief helaas nagenoeg niet meer gedragen worden en dat is jammer. Daarom zijn wij begonnen met ons eigen caffè sospeso programma. In dit programma kunnen onze klanten een eigen gewenst bedrag doneren waarbij wij dit bedrag verdubbelen. Vervolgens doneren wij koffie ter waarden van dit verdubbelde bedrag aan mensen en instanties die het hard kunnen gebruiken. Op deze manier geven wij toch eer aan deze mooie traditie en houden wij deze levend om andere mensen ook af en toe een goede kopje troost te kunnen bieden. Wil je ook meedoen met het programma kijk dan vooral op onze donatie pagina voor meer informatie.

Caffè Sospeso op Netflix

Wist je trouwens dat Netflix een mooie documantaire heeft over uitgestelde koffie? Bekijk hem hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis verzending

Gratis bezorging vanaf €50

Betaal veilig

Betaal veilig via iDEAL, Creditcard, Bancontact of Paypal.

Koffiehulplijn

We staan voor je klaar om je te voorzien van persoonlijk advies.

De waardering van bonomi-koffie.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 32 reviews.
Kan ik je ergens mee helpen?