Een espresso con panna is alles behalve een traditioneel recept om je koffie te drinken. Italianen houden niet echt van melk in de koffie. Al helemaal niet na 12 uur in de middag. Met dit recept helpen wij je in ieder geval om een perfecte espresso con panna thuis te maken en heb je geen zin in gedoe dan is het ook makkelijk om in een café te bestellen.
Recept espresso con panna:
- 1 shot espresso
- slagroom, hoeveelheid naar wens
Zet je favoriete espresso en schep hier een flinke lepel slagroom in. Probeer het gerust zelf te maken want zelf gemaakte slagroom is wat dikker en dat geeft echt een super romige smaak aan je espresso con panna. Je hebt ook van die pakjes met kant en klare slagroom, die zijn ook goed maar een spuitbus kan ik niet adviseren. Dat is zacht en wordt snel snot. Je wilt juist dat je slagroom langzaam weg smelt in je espresso. Heerlijk! Let wel op, doe eerst de espresso in je kopje en dan pas de slagroom. Oh ja en ja de koffie kan en mag over het randje heen stromen haha. Dat hoort een beetje bij espresso con panna.
Geen zin in gedoen? Gewoon in een café bestellen. Als het niet op de kaart staat is het makkelijk uit te leggen hoe dit gemaakt kan worden. Overigens stond dit vroeger bij La Place wel op de kaart maar dan als Italiaanse koffie. Laat het de gemiddelde Italiaan maar niet horen want dan geeft die je de wind van voren, er is niets Italiaans aan.
Variaties
Odanks dat een espresso con panna al lekker op zichzelf is kan je er ook nog een aantal variaties mee maken. Zo is een vleugje kaneel erover heen ook erg lekker. En in de herfst misschien wat pumpkin spice bijvoorbeeld? Heb je het wel eens geprobeerd met een licht sprinkeltje cayenne peper? Ja het is even vreemd maar wel echt lekker! Vind je dit lekker, dan vind je wellicht espresso met een bolletje ijs ook lekker. Check het recept voor een heerlijke Affogato, als dessert of gewoon op een heerlijke warme zomerse dag.